Over Expertisecentrum Noorderboog

Over Expertisecentrum Noorderboog

Het Expertisecentrum Noorderboog heeft veel kennis in huis over de oudere cliënt. Alle behandelaars die in dienst zijn in de verpleeghuizen en woonzorgcentra van Zorggroep Noorderboog zijn ondergebracht in het Expertisecentrum Noorderboog. Vanuit dit expertisecentrum doen de behandelaars onderzoek naar de diagnose van ziektebeelden bij oudere mensen en bieden zij behandeling, begeleiding en zorg. Hiermee willen we een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van vaak oudere cliënten.

Complexe zorgvraag

Of het nu gaat om revalidatie na een heupoperatie of om begeleiding bij Parkinson of Dementie, binnen het Expertisecentrum Noorderboog zijn verschillende professionals betrokken. De behandelaars van het expertisecentrum zijn bij de cliënten betrokken die in een verpleeghuis of woonzorgcentrum van Noorderboog wonen, en ook daarbuiten. Hier bieden zij therapieën aan, bespreken met de andere behandelaars de behandeling, begeleiding en zorg voor de cliënten en verwerken dit in een behandelplan. Op deze wijze willen wij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van veelal oudere cliënten met een complexe zorgvraag, binnen of buiten Noorderboog.

Behandelafdelingen

Binnen het Expertisecentrum Noorderboog kunnen mensen opgenomen worden op een van de afdelingen voor Revalidatie of voor Intensieve Zorg. Dit zijn afdelingen waar cliënten vaak korte tijd verblijven om te herstellen en revalideren na een operatie of om op te knappen. Deze afdelingen zijn te vinden op de locaties Reggersoord in Meppel en Zonnekamp in Steenwijk. Ook is er de mogelijkheid om alleen gedurende de dag naar het expertisecentrum te komen, op een van de dagbehandelingen. De dagbehandeling vangt dagelijks mensen op tussen 10:00 en 16:00 uur en biedt therapie aan die aansluit bij het ziektebeeld. De dagbehandelingen zijn op de locaties Reggersoord in Meppel en Zonnekamp in Steenwijk.

Kennis regionaal uitdragen

Het Expertisecentrum Noorderboog biedt kennis aan in de regio, om bij te kunnen dragen aan de verdere professionele ontwikkeling van de zorg voor ouderen in de regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Zorgaanbieders in de regio schakelen het Expertisecentrum Noorderboog in bij ingewikkelde vragen of ziektebeelden van oudere cliënten.