Eerstelijnsbehandeling

Eerstelijnsbehandeling

Huisartsen kunnen voor cliënten die thuis wonen en behandeling van bijvoorbeeld een fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut of diëtist nodig hebben, eerstelijnsbehandeling vanuit het Expertisecentrum Noorderboog (ECN) aanvragen. De eerstelijnsbehandelingen van het ECN kunnen aangevraagd worden voor cliënten die na een opname weer naar huis gaan en nog niet volledig zijn uitbehandeld, maar ook rechtstreeks vanuit de thuissituatie van een cliënt.

Het Expertisecentrum Noorderboog heeft verschillende behandelaars in huis die eerstelijnsbehandeling bieden. Deze behandeling vindt doorgaans plaats op een locatie van Zorggroep Noorderboog. Wanneer dit niet mogelijk is, kunnen behandelaars ook bij de cliënt thuis langskomen.  

Multidisciplinair

De verschillende behandelaars werken nauw samen en dit biedt de mogelijkheid om bij complexe ziektebeelden tot een multidisciplinaire behandeladvies te komen. Wilt u informatie over de mogelijkheden van eerstelijnsbehandeling vanuit het Expertisecentrum Noorderboog, neem dan contact op met het secretariaat Ouderengeneeskunde via telefoonnummer (0522) 23 44 10.