Regionaal Parkinsoncentrum

De ziekte van Parkinson is een chronische ziekte. De gemiddelde levensverwachting van mensen met de ziekte en mensen die de ziekte niet hebben, is ongeveer even hoog. Zodra er parkinsonklachten ontstaan, gaan deze niet meer weg. Het is dan ook belangrijk om zo goed mogelijk met de ziekte te leren leven.

Isala Diaconessenhuis en Zorggroep Noorderboog hebben hun zorgaanbod voor patiënten met de ziekte van Parkinson gebundeld in het Regionaal Parkinsoncentrum. Het Parkinsoncentrum bestaat uit een gespecialiseerd behandelaanbod, zowel in het ziekenhuis in Meppel als in verpleeghuis Zonnekamp in Steenwijk:

Verwijzing

Als uw huisarts vermoedt dat u de ziekte van Parkinson heeft, kan hij u doorverwijzen naar een neuroloog in Isala Diaconessenhuis. De neuroloog kan u zo nodig doorverwijzen naar de Parkinsonverpleegkundige of naar een behandeling in Zonnekamp.

Uw huisarts kan u ook rechtstreeks doorverwijzen naar een behandeling in verpleeghuis Zonnekamp in Steenwijk.

Contact

Heeft u vragen over het Parkinsoncentrum, neemt u dan contact op met de parkinsonverpleegkundige in Isala Diaconessenhuis. Zij is telefonisch bereikbaar via (0522) 23 38 64 en (06) 512 556 06.