Geheugenpoli

Geheugenpoli

Als u geheugenproblemen ervaart, kunt u terecht bij de Geheugenpolikliniek van Zorggroep Noorderboog in Meppel.

Verwijzing

Uw huisarts of medisch specialist kan u verwijzen naar de geheugenpoli. Na verwijzing neemt het secretariaat van de Geheugenpolikliniek contact met u op om een afspraak te maken en enkele gegevens met u door te nemen.

Bezoek aan de geheugenpolikliniek

Op de dag van het onderzoek meldt u zich bij de receptie van Isala Diaconessenhuis in Meppel. Een medewerker van de polikliniek zal u ontvangen. Het is zeer wenselijk om een vertrouwd persoon mee te nemen. De volgende onderzoeken kunnen, afhankelijk van de vraagstelling, plaatsvinden:

  • lichamelijk onderzoek
  • psychologisch onderzoek
  • sociaal onderzoek
  • verpleegkundig onderzoek
  • laboratoriumonderzoek
  • neurologisch onderzoek
  • hersenscan (CT-scan of MRI-onderzoek)

Het totale onderzoek duurt één of twee dagdelen, afhankelijk van het aantal onderzoeken. U hoeft niet nuchter te zijn voor deze onderzoeken.

Resultaten van het onderzoek

De resultaten van het onderzoek bespreken we in het geheugenpoliteam. Ongeveer twee weken na het onderzoek is er een terugkoppelingsgesprek met u. Tijdens dit gesprek bespreken we de uitslag van het onderzoek en de adviezen.

Adviezen

Wij geven advies op maat voor uw situatie en streven ernaar, indien mogelijk, aansluitend te beginnen met de behandeling en begeleiding. Hierbij werken we samen met andere zorgorganisaties in de regio.

Waar is de Geheugenpolikliniek?

U vindt de Geheugenpolikliniek in Isala Diaconessenhuis in Meppel, routenummer 86. U kunt zich melden bij de receptie van het ziekenhuis.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Geheugenpolikliniek via telefoonnummer (0522) 23 4410 of via de e-mail.