Argusvlinder

Argusvlinder

Argusvlinder 5
7943 RX Meppel, Oosterboer
(0522) 498 498

Dagbegeleiding Argusvlinder vindt u midden in de woonwijk Oosterboer te Meppel. De dagbegeleiding in de Argusvlinder biedt zorg aan oudere en jongere mensen met een vorm van dementie.

Het doel van de dagbegeleiding is om op een leuke en zinvolle manier de dag door te brengen en van betekenis te zijn. Wij bieden ondersteuning en structuur als dit niet meer vanzelf gaat. In samenwerking met andere zorgaanbieders zorgen we dat onze bezoekers op een verantwoorde manier zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dagbegeleiding voor een naaste biedt mantelzorgers de ruimte om even andere dingen te doen om zo de zorg langer vol te houden.

Persoonlijke wensen

Voordat u als bezoeker bij ons start, heeft u een intakegesprek. Daarin bespreken we wat u graag wilt doen, zodat wij hierop in kunnen spelen. De interesses en vragen van onze bezoekers zijn het uitgangspunt voor het dagprogramma. Ons streven is dat u zich prettig voelt. Wij geven invulling aan wat voor u belangrijk is.

Vaste activiteiten

Ook bieden wij een aantal vaste activiteiten zoals:

  • Wekelijks bezoek van de peuters van kinderdagverblijf Doomijn
  • Geheugenactivering
  • Bewegingsactiviteiten zoals: wandelen; gym; oefeningen in beweegtuin; hometrainer met fietslabyrinth; fietsen op duofiets
  • Muziekmiddag
  • Bakken
  • Krant lezen
Het team van Argusvlinder, vlnr: Ingrid, Vera, Elly, Fennie, Johanna, Geesje, Alice
Het team van Argusvlinder, vlnr: Ingrid, Vera, Elly, Fennie, Johanna, Geesje, Alice

Vrijwilligers

Onze vaste vrijwilligers ondersteunen ons. Ook hebben wij 16 vrijwillige chauffeurs die met hun eigen personenauto de bezoekers ophalen en terug naar huis brengen. Zo weten we zeker dat iedereen tot achter de voordeur wordt gebracht. We niet kunnen niet zonder vrijwilligers, meldt u zich gerust aan!

Facebook

U kunt ons ook volgen op Facebook. Hier delen we onze activiteiten.

Foto album