Voorzieningen

 

De Menning biedt een aantal voorzieningen in het eigen gebouw.

Telefoon en televisie

In uw appartement is een telefoonaansluiting aanwezig. U dient zelf een aansluiting aan te vragen via KPN. In de vier appartementen voor kortdurende opname is een telefoonaansluiting van De Menning aanwezig. Wilt u hier gebruik van maken, dan ontvangt u eens per maand een rekening voor de gemaakte telefoonkosten.

In uw appartement is tevens een analoge kabelaansluiting (CAI) aanwezig voor uw televisie en radio. Het kabelabonnement is voor uw eigen rekening. Wilt u een digitaal abonnement, dan kunt u dat aanvragen via Ziggo.

Verzekering

Als u in De Menning komt wonen, wordt de verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) voor u geregeld door Zorgcombinatie Noorderboog. De kosten hiervan zijn voor uw rekening.

Maaltijden

De broodmaaltijden (ontbijt en avondeten) brengen we iedere dag bij u gebracht. Dit is inclusief vlees- en/of kaasbeleg en zoet. Voor de melk en de karnemelk komt de verzorging ook elke dag bij u langs.

Voor de warme maaltijd maken we gebruik van koelverse maaltijden of maaltijdcomponenten die ter plaatse worden geregenereerd. Regenereren is het professioneel bereiden van gerechten in speciale ovens en ovenwagens. De maaltijden brengen we  in deze ovenwagens bij uw appartement, zodat u zelf kunt kiezen wat u graag wilt eten. Maaltijden zijn dus vers bereid en uitstekend op temperatuur.

Een aantal keren per maand zorgen we voor een 'thema maaltijd', bijvoorbeeld met verse vis en of een lekkere snack.

Schoonmaken

Uw appartement wordt wekelijks schoongemaakt.

Wasgoed

De Menning beschikt over een eigen wasserij. Het wassen van uw beddengoed en linnengoed is gratis. Aan het wassen van uw persoonlijke kleding zijn kosten verbonden. Op de tarievenlijst vindt u hoeveel u precies betaalt. Uiteraard is het ook mogelijk dat u uw persoonlijke wasgoed door familie laat doen.

Winkeltje

Op de begane grond, tegenover de receptie, is een kleine winkel waar u levensmiddelen en een aantal non-food artikelen kunt kopen. In het seizoen is er verkoop van vers fruit en bloemen.

Openingstijden:

                                                       Maandag van 10.00 tot 11.30 uur
                                                       Woensdag van 10.00 tot 11.30 uur
                                                       Vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur
                                                       Zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur

Kapsalon

Tegenover de receptie vindt u eveneens een kapsalon. Hier kunt u op donderdagmorgen terecht. Bij de receptie kunt u een afspraak maken met de kapster.

Pedicure

De verzorging van voeten en nagels behoort tot de standaard zorgtaken van onze medewerkers, wanneer u dit zelf niet meer kunt. Geeft u de voorkeur aan behandeling door een pedicure? U kunt een afspraak maken met de pedicure die in De Menning behandelingen verzorgt. U kunt uiteraard ook uw ‘eigen’ pedicure vragen de behandelingen voort te zetten.

Bibliotheek

De Menning beschikt over een eigen bibliotheek. Deze is gevestigd in de grote hal op de begane grond. De medewerker van de bibliotheek komt ook langs de appartementen. Dit gebeurt één keer in de twee weken op donderdagochtend.