Activiteiten, dagbesteding

Activiteiten, dagbesteding

Geen dag is het zelfde, we spelen flexibel in op de wensen van de cliënt. We gaan uit van de bewoner. Wij kijken daarbij naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden.

Verenigingen

De Schiphorst heeft een gevarieerd aanbod van verenigingen. Het uitgangspunt is dat cliënten naar de vereniging toe gaan, het is een uitje. De beleving is net zo belangrijk als het meedoen. De aanwezige verenigingen zijn bijvoorbeeld: muziek luisteren, zingen, schilderclub, tuinclub, wandelclub, handwerkclub, schoonheidssalon.

Activiteiten in huis

In de huizen zijn diverse activiteiten.

  • Ieder huis heeft een labyrint fiets. Dit is een fiets met trapondersteuning en een tv scherm. Hierop zijn diverse routes te zien die de bewoner kan fietsen.
  • Met de quickview kunnen beelden getoond worden van vroeger of nu. Bewoners kunnen zelf het onderwerp kiezen en de beelden samenstellen.
  • De tovertafel met interactieve spellen.
  • Een braintrainer: activeert de geheugenfuncties spelenderwijs en zorgt voor veel plezier.

Voor iedere cliënt is er minimaal twee per week een activiteit in het huis.

Kerkdienst

Een keer in de twee weken wordt in De Schiphorst een kerkdienst gehouden. Bewoners worden hier door vrijwilligers gehaald en gebracht.

In De Schiphorst werkt een geestelijk verzorger, Leddy Karelse. Hij organiseert wekelijks een bijbeluur en komt desgewenst individueel op bezoek. Wanneer u meer informatie wilt, kunt u contact met hem opnemen.

Bewegen en beleven

Bij het hoofdgebouw en tussen de diverse afdelingen is een beweegtuin. Dit zijn diverse beweegtoestellen en spelletjes om buiten te doen. Tussen de afdelingen Lindenhorst en Oosterboer is een bewegingstuin en een belevingstuin. In de belevingstuin worden de zintuigen zien, ruiken en voelen geprikkeld.

Kapsalon

In het hoofdgebouw is een kapsalon waar u tegen betaling gebruik van kunt maken.

Pedicure

De pedicure komt bij u in het appartement. Bij een aantal ziektebeelden vergoedt de zorgverzekering de behandeling. De pedicure kan u hier over informeren.

Mondzorg

De Schiphorst heeft een samenwerkingsovereenkomst met NOVIA Cura.  Hier werken een tandarts, gebitprotheticus en mondhygiëniste. Zij zijn gespecialiseerd in behandelingen en onderhoud van mondzorg bij mensen met dementie. Behandeling gebeurt in een speciaal aangepaste bus, die naar de Schiphorst toe komt. De gebitsprotheticus en de mondhygiëniste komen bij u in uw appartement. De vergoeding gebeurt vanuit de Wet langdurige zorg.