Wonen in De Schiphorst

Wonen in De Schiphorst

Wij creëren voor onze cliënten een zo prettig mogelijke leefomgeving en te ondersteunen daar waar nodig. We hebben veel aandacht voor de lichamelijke, sociale en emotionele zorgvragen als gevolg van de ziekte dementie.

Woongroep

We kijken zorgvuldig welke woongroep/huis het beste aansluit bij de belevingssfeer van de cliënt. Ieder huis heeft een eigen woonplan waar per cliëntengroep in beschreven staat hoe zij graag willen leven met hun normen en waarden.

Observatie/crisis

Op afdeling Dickninge is een observatie/crisis huiskamer waar maximaal tien cliënten verblijven in afwachting van een diagnose of uitkomsten van observatieperiode over passende woongroep of doorplaatsing.

Appartement

Iedere cliënt heeft een eigen appartement dat naar eigen wens is in te richten. Ieder appartement heeft een keukenblokje en een eigen badkamer met toilet. Standaard aanwezig zijn een bed, tafel, stoel en raambekleding. Cliënten kunnen desgewenst gebruik maken van de gezamenlijke huiskamer maar er ook voor kiezen in hun eigen appartement te verblijven.