Voorzieningen

Voorzieningen

Het Anker biedt bewoners verschillende voorzieningen.

Maaltijden

U kunt gezamenlijk met de andere bewoners eten, of op uw eigen kamer. Voor de warme maaltijd maken we gebruik van koelverse maaltijden of maaltijdcomponenten die ter plaatse worden geregenereerd. Regenereren is het professioneel bereiden van gerechten in speciale ovens en ovenwagens. De maaltijden worden in deze ovenwagens bij uw appartement gebracht zodat u zelf kunt kiezen wat u graag wilt eten. Maaltijden zijn dus vers bereid en uitstekend op temperatuur.

Winkeltje

Omstreeks 1 oktober 2017 wordt in het Anker gestart met een winkeltje waar onder andere snoep, koekjes, sap en frisdranken, toiletartikelen en kleine cadeau artikelen gekocht kan worden.

Kapper

In het Anker bevindt zich een kapsalon waar een kapster op regelmatige tijden aanwezig is.

Pedicure

De verzorging van voeten en nagels behoort tot de standaard zorgtaken van onze medewerkers, wanneer u dit zelf niet meer kunt. Geeft u de voorkeur aan behandeling door een pedicure? U kunt een afspraak maken met de pedicure die in Het Anker behandelingen verzorgt. U kunt uiteraard ook uw ‘eigen’ pedicure vragen de behandelingen voort te zetten.

Bibliotheek

Op de begane grond van het Anker bevindt zich een bibliotheek. Hier kunt u naast “gewone” boeken ook groot letter boeken lenen. Er zijn op bepaalde tijden vrijwilligers aanwezig die u kunnen helpen bij het uitzoeken van boeken.

In de bibliotheek staan ook twee computers waar de bewoners gebruik van kunnen maken.

De bibloliotheek
De bibloliotheek