Activiteiten, dagbesteding

Activiteiten, dagbesteding

In Kaailanden hechten we veel waarde aan 'geluksmomentjes'. Door het brengen van geluk zorgen we voor een prettig gevoel bij bewoners. Wat dan precies dat geluk is, dat is soms moeilijk te beschrijven. Geluk zit vaak in hele kleine dingen.

Onze medewerkers halen veel energie uit hun werk als ze zien dat bewoners zich gelukkig voelen. Voor Kaailanden is actieve deelname aan activiteiten geen doel op zichzelf. We vinden het veel belangrijker dat de cliënt bij de activiteiten wat meekrijgt van geuren, geluiden, beelden en sfeer. Het hebben van contacten en voelen dat je erbij hoort, vinden wij essentieel bij de aangeboden activiteiten.

Dagelijkse activiteiten

Binnen de huiskamer vinden dagelijkse bekende activiteiten plaats, die onderdeel van de dag zijn. Denk aan: maaltijden, de krant lezen, afwassen, koffie/the drinken en eten koken. Wanneer de cliënt dat nog kan en wil, vervult hij/zij een direct of indirecte rol bij dergelijke activiteiten.

Welzijnsactiviteiten

Wij bieden welzijnsactiviteiten aan, die zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Bijvoorbeeld: taal- en gezelschapsspelletjes, zintuigprikkeling en het ophalen van herinneringen om aan te sluiten bij de behoefte aan mogelijkheden van de cliënten.

Levensboek

In Kaailanden gebruiken we het levensboek. Alle gebeurtenissen van vroeger, met of zonder foto’s, worden gebundeld in een boek gemaakt door de familie. Het verhaal in dit boek is een leidraad voor gesprek en contact met mensen met dementie. Familie, vrienden of verzorgers kunnen met een levensboek blijven luisteren en vertellen over belangrijke gebeurtenissen.

Bewegen en muziek

Wekelijks bieden we in Kaailanden de mogelijkheid tot deelname aan een bewegingsactiviteit in kleinschalige vorm. Dit geldt ook voor de muziekactiviteiten, bijvoorbeeld een accordeonist of zingen op de woonkamer onder begeleiding van gitaarmuziek. Wekelijks is de muziektherapeut op de woonkamer of individueel bij een bewoner. Maandelijks zorgt de pianiste voor een miniconcert in de hal van Kaailanden. Daarnaast is het mogelijkheid om de duofiets te gebruiken door familie of vrijwilligers om een fietstochtje te maken met de bewoner door de omgeving.