Wonen in Kaailanden

Wonen in Kaailanden

Mensen die voor Kaailanden kiezen, vinden een omgeving die houvast biedt belangrijk. Kaailanden biedt een huislijke, gastvrije, herkenbare, veilige en betekenisvolle omgeving. Wij bieden belevingsgerichte begeleiding.

Hiermee bedoelen wij dat wij ons richten op het emotionele en sociale functioneren van de mens met dementie. Kwaliteit van leven bieden aan de mens met dementie vinden wij belangrijk. Dit doen wij door hen te ondersteunen in het omgaan met hun ziekte en door aan te sluiten bij wat de cliënt zelf nog kan.

Zit- slaapkamer met douche en toilet

In verpleeghuis Kaailanden hebben alle bewoners een eigen eenpersoons zit- slaapkamer met een eigen douche en rolstoeltoilet. We adviseren onze bewoners om de eigen kamer in te richten met persoonlijke spullen om herkenning en een vertrouwd gevoel te ondersteunen. De zit-/slaapkamer ligt tegenover de gemeenschappelijke huiskamer.

Huiskamer

De  gemeenschappelijke huiskamer wordt gedeeld met zes bewoners. Elke huiskamer is voorzien van een ontspannen zitgedeelte, een eetkamertafel met stoelen en een open keuken. Alle huiskamers zijn voorzien van daglichtlampen en grote ramen. Kaailanden heeft vier huiskamers. Huiselijkheid en herkenbaarheid typeren de inrichting van Kaailanden. Verpleeghuis Kaailanden heeft alle faciliteiten voor mensen met dementie.

Binnentuin en balkon

De sfeervolle binnentuin en het balkon op de eerste etage bieden bewoners de mogelijkheid om zelfstandig buiten te zijn.

Faciliteiten

  • Kapper
  • Pedicure
  • Tandarts/mondhygiëniste