Voorzieningen

Voorzieningen

Nijenstede biedt een aantal voorzieningen in het eigen gebouw. 

Maaltijden

Voor de warme maaltijd wordt gebruik gemaakt van koel-verse maaltijden of maaltijdcomponenten die ter plaatse worden geregenereerd. Regenereren is het professioneel bereiden van gerechten in speciale ovens en ovenwagens. Het week menu wordt iedere week door steeds wisselende bewoners samengesteld. De voedingsassistentes bewaken de samenstelling en variatie in deze weekmenu’s. Op zondag kiest u uw eigen persoonlijk menu. Wenst u geen gebruik te maken van deze service, dan bent u vrij daarin uw eigen keuzes te maken.

Enkele malen per week komt een broodserveerwagen bij u langs. U kunt zelf uw keuze maken uit diverse soorten brood, beleg , melk en karnemelk. Uiteraard kunt u ook uw broodmaaltijden ook zelf blijven verzorgen.

Kapsalon

Op het centrale plein op de begane grond vindt u een kapsalon. Kapsters Anja (06-12091694) en Sandra (06-23307487), zijn twee zelfstandig ondernemers die u graag verwelkomen.  

Schoonmaken

Uw appartement wordt wekelijks schoongemaakt door de huishoudelijk verzorgenden. Extra schoonmaak-werkzaamheden, zoals het schoonmaken van uw koelkast of magnetron of het opruimen en reinigen van uw linnenkast, wordt niet door deze medewerkers gedaan. U dient hier zelf zorg voor te dragen.

Winkeltje

Op de begane grond is een kleine supermarkt gesitueerd, waar u naast de dagelijkse boodschappen ook maaltijden kunt verkrijgen. Meer informatie hierover vindt u op www.hetwinkeltie-nijenstede.nl.

Pedicure

De verzorging van voeten en nagels behoort tot de standaard zorgtaken van onze medewerkers, wanneer u dit zelf niet meer kunt. Geeft u de voorkeur aan behandeling door een pedicure? In woonzorgcentrum Nijenstede zijn twee zelfstandig werkende pedicures waar u zelf een afspraak kunt maken. Uiteraard kunt u ook gebruik blijven maken van uw eigen pedicure.

Zaalhuur

Krijgt u voor een verjaardag of een andere gebeurtenis veel mensen op bezoek? Nijenstede biedt de mogelijkheid een zaal te huren, tegen een geringe vergoeding. Wenst u gebruik te maken van een cateringservice? Vraag bij de gastvrouw/-heer naar de mogelijkheden. Het bespreken van de ruimte kan ook via de gastvrouw/-heer.