Collega Rik Vriend genomineerd voor Mooi Mens Verkiezing 2014

Collega Rik Vriend genomineerd voor Mooi Mens Verkiezing 2014

16 oktober 2014

Stichting IZZ heeft bekend gemaakt dat Rik Vriend uit Uffelte is genomineerd voor de Mooi Mens Verkiezing 2014, dé verkiezing waarbij zorgmedewerkers met mooie eigen initiatieven in het zonnetje worden gezet. Rik werkt bij Zorgcombinatie Noorderboog.

Hij behaalde deze nominatie vanwege zijn initiatief om een verwendag te organiseren voor de mannelijke bewoners van zijn afdeling. Vanaf vandaag kan er op Rik en de negen andere genomineerden gestemd worden via www.mooimensverkiezing.nl. Op 8 november maakt Anita Witzier in Studio 21 in Hilversum de winnaar van de Mooi Mens Verkiezing 2014 bekend.

Verwendag voor mannen

Mannen met een chronische aandoening zijn voor nat scheren vaak afhankelijk van anderen. Doorgaans gebeurt de scheerbeurt snel, met een elektrisch apparaat. Terwijl nat scheren zo ontspannend kan zijn! Dat kan anders, dacht verzorgende Rik Vriend. Speciaal voor de heren op zijn afdeling toverde hij de huiskamer om tot ontspanningsruimte. Hier gaf hij de bewoners als ouderwetse barbier een klassieke scheerbeurt, inclusief een warme handdoek voor het gezicht en echte scheerzeep. Aan het einde van de dag was er voor iedereen een uitgebreide scheerset om mee te nemen. Zo kunnen de bewoners ook nu nog van nat scheren genieten.

Persoonlijke aandacht

“Persoonlijke aandacht staat soms onder druk in de zorg. Terwijl dat juist zo belangrijk is. Nat scheren is een ideale manier om wat meer tijd te besteden aan de bewoners. En het levert zoveel ontspanning op!” aldus Rik. Meer informatie over Rik is te vinden op zijn persoonlijke facebook-pagina.

Mooi Mens verkiezing 2014

Van 9 september tot en met 1 oktober konden door cliënten, collega’s, werkgevers, vrienden en familie op mooimensverkiezing.nl zorgmedewerkers worden aangemeld. Uit de 338 aanmeldingen heeft de vakjury tien genomineerden geselecteerd. Dit jaar bestaat de vakjury uit juryvoorzitter Monique Kempff, Stichting IZZ-bestuurslid namens beroepsvereniging voor verpleegkundigen NU’91, Jim van Geest, bestuursvoorzitter van de Florence Zorggroep en Ellen Sijbers, Mooi Mens 2013.

Stemmen

Tot en met 7 november kan heel Nederland op de genomineerden stemmen. Op 8 november reikt Anita Witzier aan het eind van de Inspiratiedag voor de Zorg van Stichting IZZ een publieksprijs en een vakjuryprijs uit. De publieksprijs gaat naar de zorgmedewerker die de meeste stemmen heeft gekregen op de website en likes via Facebook. De vakjury kijkt naar de impact van het initiatief of project van de Mooi Mens voor de zorg in Nederland. De winnaar van de vakjuryprijs krijgt de officiële titel Mooi Mens 2014.

Meer nieuws