Informatiebijeenkomst Sensorische Informatieverwerking en onbegrepen gedrag

2 juni 2016

Op maandag 20 juni tussen 10.00 en 15.30 uur organiseert het Expertisecentrum Noorderboog (ECN) een informatiemarkt over Sensorische Informatieverwerking (SI) en onbegrepen gedrag in de Haven van Zonnekamp. Afgelopen jaar is een groot aantal behandelaars geschoold tot SI therapeut.

Tijdens deze informatiemarkt wordt uitleg gegeven over alle vormen van zintuigprikkeling, welke materialen hierbij kunnen helpen en hoe ingespeeld kan worden op de prikkelverwerking van ouderen. U kunt zelf ervaren hoe het is als je zintuigen minder goed werken en de firma Sarkow is aanwezig met materialen die gebruikt kunnen worden bij onbegrepen gedrag. Ook is het mogelijk om, anoniem, een casus mee te nemen om deze voor te leggen.

Verbeteren welzijn

Als we ouder worden, gaan de zintuigen in kwaliteit achteruit: minder goed horen en zien, alles gaat trager en de prikkelverwerking verandert. Hierdoor kan onbegrepen gedrag ontstaan zoals roepgedrag, dwalen en slecht slapen. Sensorische Informatieverwerking brengt mogelijke oorzaken van onbegrepen gedrag in kaart, waardoor het inzichtelijk wordt hoe dat beïnvloed kan worden. Daardoor zal het welzijn van ouderen verbeteren en de zwaarte van zorg verminderen.

De informatiemarkt is voor IEDEREEN, medewerkers, bewoners, familieleden en alle andere belangstellenden. Wij zijn er tussen 10.00 en 15.30 uur. Graag tot maandag 20 juni!

 

Meer nieuws