Laat je zien binnen Noorderboog!

Laat je zien binnen Noorderboog!

9 november 2015

“Laat je zien!” Dat is het landelijke thema van de Dag van de mantelzorg 2015. Het staat voor de persoon achter de mantelzorger, die gezien mag worden in deze specifieke rol. Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid, vriend of buur die het hard nodig heeft. 

Noorderboog waardeert de betrokkenheid en inzet van mantelzorgers en staat hier extra bij stil in de periode van 5 t/m 17 november. 

Tips en ideeën

Bij iedere locatie worden mantelzorgers gevraagd om tips en ideeën te geven hoe Noorderboog hen kan ondersteunen in de zorg die zij bieden. Deze kunnen zij bij de ingang op een kaartje schrijven en ophangen op een poster of in een houten boom. Mantelzorgers van bezoekers die naar een dagbesteding gaan, krijgen dit kaartje met aanvullende informatie in een envelop aangereikt. Voor informatie, vragen of ideeën over mantelzorg kan contact worden opgenomen met Annerieke van Dongen-Kardol en Mirjam Borghuis-Baas (aandachtsfunctionarissen mantelzorg) via mantelzorg@noorderboog.nl.

Samenwerking

Noorderboog werkt samen met diverse gemeenten in de regio. In de gemeente Westerveld heeft Noorderboog bijvoorbeeld meegedacht over het organiseren van de mantelzorgwaardering. Bij Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland is Noorderboog één van de netwerkpartners. Dit netwerk organiseert op 12 november een gezellige middag voor mantelzorgers in het gemeentehuis in Steenwijk. De mantelzorgwaardering wordt daar uitgereikt onder het genot van een hapje en een drankje. Alle netwerkpartners zullen aanwezig zijn. Op 7 november organiseerde het Contactpunt Mantelzorg Meppel de Dag van de mantelzorg, met een afwisselend programma en diverse workshops. Eén van de workshops werd verzorgd door Annerieke en Mirjam: “Zorgen voor een ander is ook zorgen voor jezelf! De kunst van het in balans blijven”. De dag was een groot succes! 

Meer nieuws