Mantelzorgers Westerveld ontvangen boodschappenpakket

Mantelzorgers Westerveld ontvangen boodschappenpakket

23 november 2015

Wethouder Erik van Schelven heeft recent bij de COOP in Diever aan vijf mantelzorgers een boodschappenpakket overhandigd. Bij de overhandiging sprak de wethouder zijn waardering uit voor alle mantelzorgers in Westerveld.

Wethouder Van Schelven: “Langdurig zorgen voor een partner, kind, famililielid of kennis, vraagt veel van iemand en daarvoor is een waardering op zijn plaats. Als gemeente hebben we ervoor gekozen om die waardering aan te bieden in de vorm van diverse producten en activiteiten. Dit in overleg met het Contactpunt Mantelzorg Westerveld (CPM), Welzijn MensenWerk, Zorgcollectief Zuidwest Drenthe en Noorderboog”. In Westerveld hebben in totaal 266 mantelzorgers een mantelzorgwaardering aangevraagd.

Mantelzorgwaardering 2015

Gemeenten zijn sinds januari van dit jaar verantwoordelijk voor mantelzorgwaardering. Om zoveel mogelijk mantelzorgers te kunnen waarderen heeft de gemeente Westerveld gekozen voor een divers aanbod van producten en activiteiten. Mantelzorgers konden kiezen uit een boodschappen- of bakkerspakket, een kappersbon met een pakketje haarverzorgingsproducten, een drogisterijpakket of een dagje erop uit naar een museum. Hier hebben diverse ondernemers aan meegewerkt.

Meer nieuws