Mantelzorgwaardering Westerveld 2015

Mantelzorgwaardering Westerveld 2015

25 augustus 2015

De gemeente Westerveld is sinds januari 2015 verantwoordelijk voor de waardering van mantelzorgers. Mantelzorg is een term die voor het eerst werd gebruikt in de jaren zeventig en die aangeeft dat het gaat om zorg die ‘als een warme mantel’ beschutting biedt.  Mantelzorg is geen keuze. Het overkomt je omdat je partner, kind, familielid, vriend of kennis langdurig en intensieve zorg nodig heeft, door ziekte of een beperking. 

De gemeente wil haar waardering uitspreken voor mantelzorgers met de zogeheten mantelzorgwaardering Westerveld 2015. Om zoveel mogelijk mantelzorgers een blijk van waardering te kunnen geven, kiest de gemeente ervoor om in 2015 onder het motto ‘voor elk wat wils’ een divers aanbod van activiteiten en producten aan te bieden. Dit aanbod is tot stand gekomen in overleg met Welzijn MensenWerk, Contactpunt Mantelzorg Westerveld (CPM), Zorgcombinatie Noorderboog en Zorgcollectief Zuidwest Drenthe (ZZWD). 

De mantelzorgwaardering kan worden aangevraagd door de mantelzorger, en ook door degene die zorg ontvangt van de mantelzorger of iemand uit de naaste omgeving. Als blijk van waardering kunt u kiezen uit de categorieën bakkers- of boodschappenpakket, ontspanning en Erop uit! Zie voor meer informatie de flyer.

Aanvragen

De mantelzorgwaardering kan worden aangevraagd van 1 september 2015 tot en met 30 september 2015 via het aanvraagformulier op de website van Welzijn MensenWerk

http://www.welzijnmw.nl/aanvraagformulier-mantelzorgwaardering-westerveld-2015/

Het aanvraagformulier kan ook opgehaald worden bij het Centraal Meldpunt van Welzijn MensenWerk (De Veldkei, Veldkamp 77 in Havelte, van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur) of worden opgevraagd via telefoonnummer (085) 273 1427. 

Meer nieuws