Nieuwe Schiphorst feestelijk geopend

Nieuwe Schiphorst feestelijk geopend

27 mei 2013

Met het laten vliegen van tien witte duiven heeft Commissaris van de Koning in Drenthe, Jacques Tichelaar, samen met twee bewoonsters de nieuwe Schiphorst officieel geopend. Speciaal voor dit moment kwam de zon even tevoorschijn.

Na de open dag op 6 april en de verhuizing op 16 en 17 april, stond op 23 mei de officiële opening van de nieuwe Schiphorst op het programma. Na het openingswoord van de voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgcombinatie Noorderboog, Lidy Hartemink, was het woord aan directeur-bestuurder Sandra Korthuis van Woonconcept. Zij bood de bewoners een cheque aan voor de verdere inrichting van de tuin van de Schiphorst.

Arnoud Olie van B+O Architecten, verantwoordelijk voor het ontwerp, hield een vlammend betoog over zijn visie op bouwen.

Op het moment dat de zon doorkwam, stond de Commissaris samen met twee bewoonsters klaar om naar buiten te gaan. Met het laten vliegen van tien witte duiven was de Schiphorst officieel geopend. De duiven vlogen nog een extra rondje boven de aanwezigen voordat ze verdwenen.

Meer nieuws