Publieksacademie over palliatieve zorg in Steenwijk

11 oktober 2016

Stichting Terminale Thuishulp | Hospice Het Riemkehuis organiseert in samenwerking met Isala Diaconessenhuis de Publieksacademie ‘Over doodgaan praat je liever niet’. De Publieksacademie vindt op donderdag 27 oktober plaats bij De Meenthe in Steenwijk. De avond is gratis toegankelijk, vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Stichting Terminale Thuishulp Noordwest-Overijssel bestaat komend jaar 25 jaar. De hospice bestaat 10 jaar. In de aanloop naar het jubileumevenement in 2017 organiseert de stichting diverse activiteiten. Ze wil daarmee aandacht genereren voor de mogelijkheden én uitdagingen rond palliatieve zorg. Zowel bij professionals als bij stervenden en hun mantelzorgers. De spits wordt afgebeten met de Publieksacademie op 27 oktober, die wordt georganiseerd in samenwerking met Isala Diaconessenhuis in Meppel.

Over doodgaan praat je liever niet

Tijdens de Publieksacademie wordt een casus besproken, waarbij aandacht is voor de (kleine) noden van de stervende. Professionals laten vanuit hun eigen vakgebied hun licht schijnen over dit onderwerp. Aanwezig zijn: Alet Jansen (internist-oncoloog), Daan van Maare (huisarts) en Esther Otten (wijkverpleegkundige). De avond is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, waaronder mantelzorgers en beroepskrachten.

Aanmelden

De Publieksacademie van 27 oktober vindt plaats bij De Meenthe in Steenwijk en duurt van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Toegang is gratis, vooraf aanmelden is strikt noodzakelijk gezien de verwachte opkomst. Aanmelden kan via de website: www.hospicesteenwijkerland.nl. Bij de ingang van de zaal zijn geen toegangsbewijzen meer verkrijgbaar.

Meer nieuws