Record aantal deelnemers Noorderboogloop

Record aantal deelnemers Noorderboogloop

19 juni 2013

Onder tropische temperaturen hebben gisteravond 80 hardlopers, 102 wandelaars en 12 fietsers meegedaan aan de jaarlijkse Noorderboogloop. Het was al weer de zevende Noorderboogloop. Ieder jaar doen er meer mensen mee. De Noorderboogloop wordt georganiseerd door Fit4work in het kader van een “fit” Noorderboog.

Hardlopers

Maar liefst 80 mannen en vrouwen hebben zich aangemeld voor 4, 8 of 16 kilometer hardlopen. Op de vier kilometer finishte de eerste man, Leddy Karelse, in een tijd van 19:17 min. De eerste vrouwelijke deelneemster, Tanja van den Hengel, kwam in een tijd van 20:59 min over de eindstreep. De acht kilometer is gewonnen door Daniel Faassen in een ongelooflijk snelle tijd van 36:51 min. De eerste vrouwelijke deelneemster op deze afstand, Joke Potjewijd, legde het parcours af in een tijd van
59:38 min. Een vijftal mannen heeft zich in de hitte gewaagd aan de 16 kilometer. Winnaar was Aldert van der Molen in een tijd van 1:19:51.

Wandelaars

Om 17.30 uur begonnen 102 wandelaars aan een mooie wandelroute van 12 kilometer. De start was bij het Diaconessenhuis en via het Vergulde Ros, langs de Havixhorst en het ooievaarsstation “De Lokkerij” werd er verder gewandeld over de Hoogeveense Vaart en vervolgens weer terug naar het Diaconessenhuis.

Fietsers

Vorig jaar zijn er voor het eerst een paar enthousiaste racefietsers op de avond van de Noorderboogloop gaan fietsen. Ook dit jaar heeft een groep van 12 man/vrouw 56 kilometer op de fiets afgelegd.

Het was weer een groot succes. Hopelijk doen er volgend jaar nog meer medewerkers mee.

Meer nieuws