Zorgcampus Noorderboog wordt Regiocampus

9 februari 2017

Zorgcampus Noorderboog kiest ervoor om onder een nieuwe naam verder te gaan: Regiocampus. De keuze komt voort uit de verbreding van de organisatie naar meerdere sectoren.

Regiocampus verwijst naar de verbindende rol die de samenwerking speelt in de regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. De bekendmaking van de nieuwe naam valt samen met het heugelijke feit dat de Rabobank als samenwerkingspartner wordt verwelkomd in de Regiocampus.

Samenwerking met álle sectoren

Voorzitter Peter Visch vertelt: "De Zorgcampus is drie jaar geleden gestart. Bij de start waren onze activiteiten vooral gericht op het versterken van het leer- en werkklimaat in de zorg. De Zorgcampus is inmiddels verbreed. We hebben vorig jaar twee focuspunten aangebracht: ouderenzorg voor de sector zorg en welzijn en samenwerking met álle sectoren. Nu we groeien in de samenwerking met meerdere sectoren via het Ondernemerspunt, merken we dat de naam ‘Zorgcampus’ niet meer volledig de lading dekt. Daarom wordt de naam gewijzigd naar Regiocampus." De Zorgcampus gaat per direct over op de nieuwe naam Regiocampus. De naam wordt in de komende maanden geleidelijk doorgevoerd op alle plaatsen waar de organisatie zichtbaar is.

Rabobank nieuwe deelnemer

Naast de bekendmaking van de nieuwe naam viert de Regiocampus deze week dat de Rabobank participant wordt van de coöperatie. Johan Hutten, directievoorzitter van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland, benadrukt het belang van deze samenwerking: "De Rabobank gelooft in de kracht van de regio en wil de regio graag stimuleren. Daarom werken we vanuit de Rabobank, maar ook in de Regionomie, samen met bedrijven en organisaties aan de deelgebieden zorg, onderwijs, innovatie, toerisme en recreatie. De Regiocampus is al ver in de ontwikkeling van bepaalde deelgebieden. Door samen te werken, kunnen we elkaar dus echt gaan versterken!"

Regiocampus

De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen dragen wij bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Gemeente Meppel, Gemeente Steenwijkerland, RSG Stad & Esch, Drenthe College, ZorgZaak en Rabobank.

Marieke Navarro (programmamanager Regiocampus) en Sjoukje de Haan (projectleider Ondernemerspunt)	Marieke Navarro (programmamanager Regiocampus) en Sjoukje de Haan (projectleider Ondernemerspunt)

Meer nieuws