250ste jongere krijgt baan bij Noorderboog

250ste jongere krijgt baan bij Noorderboog

27 juni 2012

Zorgcombinatie Noorderboog heeft de 250ste jongere van het 1000-jongerenplan aan werk geholpen. Rebekka Kuipers uit Steenwijk begint op 15 juli op Noorderbooglocatie Reggersoord als verzorgende en start in september een BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg). Naast haar werk volgt ze dan enkele dagdelen per week een opleiding.

Zorgcombinatie Noorderboog doet als werkgever mee aan het 1000-jongerenplan van Trias Jeugdhulp. Met dat plan krijgen 1000 jongeren in Overijssel in de leeftijd van 16 tot 27 jaar begeleiding bij het vinden van een baan, opleiding en stabiele woon- en leefsituatie. Noorderboog biedt via dit traject, maar ook via andere wegen een aantal jongeren een werkleerplek met perspectief op een baan, een ervaren werkleermeester voor deskundige begeleiding in de praktijk en alle rechten en plichten die met een normale baan samenhangen.

Rebekka heeft een goed beeld van het werk door een stage afgelopen jaar in een andere locatie van Noorderboog, Nijenstede: “Ik heb ontzettend veel geleerd van mijn werkbegeleider en mijn collega’s. Werken met ouderen vind ik ontzettend leuk. Ik heb het gevoel dat ik echt iets voor hen kan betekenen. Het voelt goed om iets voor een ander te kunnen doen. Later zou ik ook graag goed verzorgd willen worden wanneer dat nodig is.”

Met het 1000-jongerenplan ondersteunt Trias Jeugdhulp jongeren op sociaal, maatschappelijk en financieel gebied en helpt bij huisvesting en onderwijs. Samen met Werkpleinen en gemeenten zoekt Trias werkplekken waar begeleiding van een ervaren leermeester aanwezig is. Trias werkt in dit project ook nauw samen met tal van instanties, van schuldhulpverlening tot woningbouwstichting.

Meer nieuws