Achtste Noorderboogloop op 17 juni

Achtste Noorderboogloop op 17 juni

13 juni 2014

Record aantal deelnemers doen mee aan jaarlijks evenement

Dinsdagavond 17 juni wordt voor de achtste keer de Noorderboogloop georganiseerd. Dit is een sportief evenement voor alle medewerkers en introducés van Zorgcombinatie Noorderboog die willen wandelen, hardlopen of fietsen. De start van de verschillende onderdelen is op de parkeerplaats van het Diaconessenhuis in Meppel. De Noorderboogloop wordt georganiseerd door Fit4Work in het kader van een ‘fit’ Noorderboog. Dit jaar doet een record aantal van 150 deelnemers mee.

De wandelaars gaan om 17.30 uur van start voor een tocht van ongeveer 12 kilometer door de mooie omgeving van Meppel. De hardlopers starten om 19.00 uur en kunnen kiezen uit een afstand van 4, 8 of 16 kilometer rond het Diaconessenhuis en langs de Hoogeveense vaart. Daarnaast is er een estafette waarbij vier keer vier kilometer wordt afgelegd. De fietsers gaan ook om 18.30 uur van start op de racefiets voor een tocht van ongeveer 60 kilometer. 

De Noorderboogloop wordt georganiseerd voor én door medewerkers. Volgens één van de organisatoren, Judith Pit, zijn er verschillende redenen om dit evenement te organiseren. "Het heeft een positief effect op de sfeer en gezondheid binnen de organisatie. We creëren een teamgevoel en motiveren elkaar door te laten zien dat we met veel plezier een vitale leefstijl kunt hebben. Bewegen is leuk!" Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdrages van zorgverzekeraar IZZ en danscentrum Lensink uit Steenwijk. 

Fit4Work

De organisatie van de Noorderboogloop is in handen van de projectgroep Fit4Work, die binnen Zorgcombinatie Noorderboog werkt aan de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Daartoe heeft het project diverse programma’s opgezet: van gezondheidsspreekuur tot revalidatie. Het doel hiervan is het ziekteverzuim omlaag te brengen en medewerkers fitter te maken voor hun werk: Fit4Work. 

Meer nieuws