Cliënt verzekerd van kwaliteit bij Noorderboog

Cliënt verzekerd van kwaliteit bij Noorderboog

5 november 2012

Recent zijn de verpleeghuizen Reggersoord in Meppel en Zonnekamp in Steenwijk, onderdeel van Zorgcombinatie Noorderboog, getoetst op de kwaliteit van het zorgproces. De beide verpleeghuizen hebben de toetsing met glans doorstaan en de verpleeg- en verzorgingshuizen van Zorgcombinatie Noorderboog krijgen daarvoor het zogenaamde HKZ-certificaat.

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector en waarborgt dat een instelling zorg op hoog niveau levert. Het HKZ-certificaat geeft aan dat een organisatie voldoet aan de eisen op het gebied van kwaliteit voor het zorgproces, gesteld door financiers, patiënten & consumenten en de overheid. De cliënt staat altijd centraal en Zorgcombinatie Noorderboog is voortdurend bezig om het zorgproces te verbeteren.

De toetsing van de kwaliteit van het zorgproces wordt uitgevoerd door een onafhankelijke, externe instelling. Deze instelling is zeer tevreden over de ontwikkelingen in de verpleeg- en verzorgingshuizen van Zorgcombinatie Noorderboog. Er is een duidelijk groeiproces te zien en alle medewerkers werken serieus, hard en met trots. Continu wordt bekeken of de zorg voor de cliënten van Zorgcombinatie Noorderboog nog verder verbeterd kan worden.

Het HKZ-certificaat is drie jaar geldig en jaarlijkse toetsing is verplicht. Zo blijft de kwaliteit van het zorgproces gewaarborgd. Het HKZ-certificaat is geldig voor alle verpleeg- en verzorgingshuizen van Zorgcombinatie Noorderboog. Vanuit de verschillende locaties biedt Zorgcombinatie Noorderboog ook dagbehandeling en dagopvang, zorg thuis en revalidatiezorg.

Meer nieuws