De Schiphorst ontvangt cheque Ouderenfonds

De Schiphorst ontvangt cheque Ouderenfonds

4 oktober 2013

Woensdag 2 oktober heeft verpleeghuis De Schiphorst in Meppel, onderdeel van Zorgcombinatie Noorderboog, een cheque van 470 euro ontvangen van het Nationaal Ouderenfonds. Met dit bedrag verdubbelt het Ouderenfonds de opbrengst van een wintermarkt die De Schiphorst heeft georganiseerd om geld in te zamelen voor de aanschaf van onder andere een iPad en een stereo-installatie, tot 940 euro. Het bedrag is beschikbaar gesteld door het Premieplan dat activiteiten en projecten ondersteunt, gericht op het welzijn van ouderen.

Dagbestedingscoaches Mina Ebbes en Nathalie Hoevenberg: “De iPad en stereo-installatie zijn al volop in gebruik. Met de iPad worden spelletjes gespeeld met de bewoners en foto’s bekeken. Met de stereo-installatie wordt achtergrondmuziek gedraaid tijdens de activiteiten en meegezongen met muziek. De bewoners vinden dit heel leuk.”

Premieplan

In 2005 zijn het Nationaal Ouderenfonds, de Stichting RCOAK en het Fonds Sluyterman van Loo gestart met het Premieplan. Het principe achter het Premieplan is dat door het stimuleren van geldinzamelacties met een zo groot mogelijk bereik ook het welzijn van ouderen breed onder de aandacht wordt gebracht. 

Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds is het enige geldwervende fonds in Nederland dat geld inzamelt voor projecten die uitsluitend ten goede komen aan kwetsbare ouderen. Het Ouderenfonds richt zich daarbij op de volgende speerpunten: bestrijding van eenzaamheid en armoede onder ouderen, het verbeteren van ouderenzorg en veiligheid en het bevorderen van een gezonde oude dag.

Toelichting foto: Jan Oldenkamp, provinciaal ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds, overhandigt de cheque aan Janny Dekker, afdelingshoofd in De Schiphorst (rechts) en dagbestedingcoaches Nathalie Hoevenberg en Mina Ebbes (links).

Meer nieuws