Expositie wandkleden in Zonnekamp

Expositie wandkleden in Zonnekamp

6 februari 2013

‘Het verhaal uit de doeken doen’

Tot 27 april 2013 exposeert verpleeg- en verzorgingshuis Zonnekamp in Steenwijk wandkleden van Mieke Peters uit Onna. De expositie ‘Het verhaal uit de doeken doen’ is te zien op de afdeling Woonark en is toegankelijk voor bewoners en bezoekers en overige belangstellenden. 

De kleden zijn heel verschillend van kleur en compositie. Mieke Peters gebruikt expressieve stoffen, kralen en aardse materialen. Zij laat in de wandkleden haar eigen beelden zien van een mens op weg naar leven in ‘bewust zijn’. De kleden roepen bij iedereen weer andere beelden op. “Het is leuk om met bewoners deze kleden te bekijken en te vragen: Wat ziet u in dit kleed?” zegt activiteitenbegeleidster Rita Mouwer. “We nodigen iedereen uit om samen met ouderen een rondreis langs deze inspirerende kleden te maken om met elkaar het verhaal uit de doeken te doen.”

Verpleeg- en verzorgingshuis Zonnekamp

Zonnekamp is onderdeel van Zorgcombinatie Noorderboog en bevindt zich aan de Oyershoeve 1, in Steenwijk. De afdeling Woonark is een verzorgingshuisafdeling. Verder heeft Zonnekamp ook verpleeghuisafdelingen en inleunwoningen.

Meer nieuws