Expositie Zonnekamp: ‘Hoed op je hoofd’

Expositie Zonnekamp: ‘Hoed op je hoofd’

20 februari 2015

In woonzorgcentrum Zonnekamp, locatie de Woonark, te Steenwijk is tot en met 19 maart een bijzondere expositie te bezichtigen.

Mieke Haverkamp, contactpersoon van de voorstelling, heeft contact opgenomen met activiteitenbegeleidster Rita Mouwer met de vraag of er een expositie mocht komen van ‘Hoeden’. Mouwer: “Wij staan altijd open voor dit soort acties. Het is leuk voor bewoners en bezoekers om iets bijzonders in huis te hebben.”

Het betreft een tentoonstelling van symbolische objecten en hoeden die de fantasie prikkelen. Ze zijn soms sprookjesachtig en sprankelend, soms alledaags, en ze nodigen de drager uit om naar zichzelf te kijken. Een hoed zegt veel over degene die hem draagt. Ieder mens heeft een specifieke ‘denkhoed’, ontstaan door allerlei raadgevingen, normen, regels en beelden die we met de paplepel krijgen ingegoten.

De objecten en hoeden worden begeleid door een passend gedichtje of een korte tekst, waardoor de lezer als het ware een ontdekkingstocht naar binnen kan ervaren.

Voor meer informatie: www.symbolischehoeden.nl

Meer nieuws