Fotoclub Westerveld exposeert in Jan Thijs Seinenhof

Fotoclub Westerveld exposeert in Jan Thijs Seinenhof

11 juni 2015

Fotoclub Westerveld exposeert tot eind september in Jan Thijs Seinenhof in Diever, onderdeel van Zorgcombinatie Noorderboog. De expositie is dagelijks te zien van 10.00 tot 12.00 uur, van 14.00 tot 16.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur. De thema’s van de expositie zijn ‘Het spelend kind’ en ‘Westerveld met bekende gebouwen’. 

De fotoclub is begin jaren ’80 opgericht als onderdeel van ‘Stichting Welzijnsbevordering Havelte’. Samen met de stichting zijn destijds diverse evenementen georganiseerd, zoals ‘Havelte vroeger en Nu’ met een expositie van repro’s van oude ansichtkaarten. Ook werden toen al eenvoudige cursussen gegeven. In het seizoen 1989-1990 kwam de club onder de naam ‘Amateur Fotoclub Havelte e.o.’ op eigen benen te staan. Door samenvoeging van diverse kleine gemeenten tot gemeente Westerveld is de naam veranderd in ‘Fotoclub Westerveld e.o.’.

Tijdens het seizoen, van half september tot begin april, worden diverse wedstrijden gehouden. Ook zijn er doe-avonden over bijvoorbeeld compositie, dieptescherpte, fotobewerking enzovoort. Aan het eind van het seizoen is de slotavond met een wedstrijd. De foto’s worden dan in groot formaat geëxposeerd. De club exposeert regelmatig in verschillende instellingen.

Meer nieuws