Jubileumjaar Noorderboog afgesloten

Jubileumjaar Noorderboog afgesloten

23 mei 2013

Het afgelopen jaar heeft Zorgcombinatie Noorderboog haar 75-jarig jubileum uitgebreid gevierd. Het begon in april 2012 met de onthulling ‘Diaconessenhuis 75 jaar’ boven de ingang van het ziekenhuis en het eindigt in mei 2013 met de officiële opening van de nieuwe gebouwen van verpleeghuis De Schiphorst. In het jubileumjaar zijn er verschillende feestelijke evenementen geweest voor cliënten, medewerkers, genodigden en belangstellenden. Zorgcombinatie Noorderboog heeft ook publicaties gewijd aan het jubileum. Naast aandacht voor het verleden in de vorm van een tentoonstelling, de naamgeving Roelfsemazaal en een reünie, was en blijft er ook aandacht voor de toekomst: Zorgcombinatie Noorderboog blijft vernieuwen op het gebied van zorg.

Feestelijke evenementen

Er waren twee tentoonstellingen. Een met foto’s en oude voorwerpen die in het Diaconessenhuis gebruikt werden en ‘Pincet en penseel’ met kunst van artsen. Kinderen konden meedoen aan een kleurwedstrijd. De publieksacademie over COPD in de feestweek in september was groots opgezet. In dezelfde week was er een personeelsfeest in een feesttent. Verder deden medewerkers in jubileumstijl mee aan de avondvierdaagse, de Noorderboogloop en de optocht van Donderdag Meppeldag. In november was er een jubileumsymposium ‘Zorg nu voor licht op de toekomst’ en begin maart was er een reünie in het Diaconessenhuis. Allemaal succesvolle en feestelijke gebeurtenissen.

Jubileumpublicaties

Het jubileummagazine ‘Verleden, heden en toekomst in de schijnwerpers’ geeft een goed beeld van waar Zorgcombinatie Noorderboog mee bezig was en is. Bestuursvoorzitter Lidy Hartemink: “Wat altijd blijft is het belang van persoonlijke aandacht. Dat was 75 jaar geleden zo, dat is nu zo en dat zal ook altijd zo blijven.” In het jubileumjaar is de nieuwe website www.noorderboog.nl gelanceerd. Verder komt er nog een jubileumboek met een overzicht van de geschiedenis en van de evenementen in het jubileumjaar.

Op naar de toekomst

Na het terugblikken op de geschiedenis is het jubileumjaar op 23 mei goed afgesloten met de officiële opening van de nieuwe gebouwen van De Schiphorst. Een gebeurtenis die de blik weer helemaal op de toekomst richt. Lidy Hartemink schetst de ambitie voor de komende 75 jaar: “Zorgcombinatie Noorderboog staat garant voor kwalitatief hoogwaardige zorg in de regio Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel.”

Meer nieuws