Musical Anne Frankschool in de Schiphorst

Musical Anne Frankschool in de Schiphorst

25 juni 2013

Op donderdag 27 juni om 10.15 uur treden kinderen van groep acht van de Anne Frankschool in Meppel op voor bewoners van verpleeghuis De Schiphorst. Zij voeren dan de musical ‘Verboden toegang’ op. Voor de bewoners van De Schiphorst is dit een leuke activiteit. En voor de kinderen van de Anne Frankschool is het een mooie gelegenheid om hun musical voor de laatste keer te oefenen, voordat ze die gaan opvoeren voor ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s en schoolgenootjes.

Groepsbegeleider activiteiten Willy Leeuwerink heeft de Anne Frankschool benaderd. “In de nieuwe Schiphorst zorgen we op een nieuwe manier voor bewoners. Daarvoor hebben we een cursus ‘Nieuw Welzijn’ gevolgd. Onderdeel van de cursus is een opdracht om een activiteit te organiseren waarbij we de buitenwereld binnen De Schiphorst te halen. In dit geval zijn het dus de kinderen van de Anne Frankschool die naar de bewoners in De Schiphorst komen om hun musical op te voeren. In de toekomst zullen we vaker activiteiten organiseren waarbij we de buitenwereld naar binnen de Schiphorst halen”

Feestelijk

Om deze activiteit extra feestelijk te maken, heeft Willy de C1000 in de Oosterboer gevraagd om drinken en koekjes voor de kinderen en de bewoners te sponsoren. De C1000 werkt graag mee.

Leerzaam

Voor de kinderen van de Anne Frankschool is het niet alleen leerzaam omdat ze hun musical opvoeren. Van de ontmoeting met de bewoners zullen ze ook leren over het leven in De Schiphorst. Willy: “We hopen dat de leerlingen daardoor ook aan de bewoners van De Schiphorst denken als ze hun maatschappelijke stage op de middelbare school moeten doen. We kunnen altijd hulp gebuiken en voor onze bewoners is contact met jonge mensen heel waardevol.”

Meer nieuws