Nieuwe expositie in verzorgingshuis Nijenstede

Nieuwe expositie in verzorgingshuis Nijenstede

16 mei 2013

Tot 14 september 2013 exposeert verzorgingshuis Nijenstede in Steenwijk schilderijen van Barbara Bosscher onder de titel ‘De verbeelding verbeeld’. De expositie is toegankelijk voor bewoners en bezoekers van Nijenstede en overige belangstellenden. 

Barbara Bosscher is autodidact en schildert al ruim twintig jaar. Zij is opgeleid tot lerares handenarbeid en heeft schildercursussen gevolgd bij verschillende beroepskunstenaars. Haar schilderijen in acrylverf en olieverf zijn bijzonder kleurig. “Mijn werk ontstaat vanuit een gedachte, een beleving of iets wat ik gelezen heb.” vertelt Barbara. “Ik gebruik allerlei materialen, bijvoorbeeld papier, karton of verband. Ik schilder met kwast, paletmes of zelfs bankpasjes laag over laag om de juiste sfeer te benaderen. Ik hoop dat ik de kijker intensief laat kijken en bewust laat ervaren wat het werk oproept.”

Verzorgingshuis Nijenstede

Nijenstede is onderdeel van Zorgcombinatie Noorderboog en bevindt zich aan de Bogermanstraat 1, in Steenwijk. Het verzorgingshuis heeft 94 verzorgingshuisplaatsen en 44 inleunwoningen.

Meer nieuws