Nieuwe locatie voor De Kopgroep Dementie

Nieuwe locatie voor De Kopgroep Dementie

12 juni 2014

Behandelgroep verhuisd naar binnenstad Meppel

De Kopgroep, een behandelgroep van Zorgcombinatie Noorderboog voor mensen met geheugenstoornissen of beginnende dementie, is verhuisd naar De Triangel aan de Vledderstraat 3 in Meppel. Deze nieuwe locatie is bij uitstek geschikt voor De Kopgroep, vanwege de centrale ligging in Meppel en nabijheid van het Alzheimer Café.

Ondersteuning

In De Kopgroep komen mensen met dementie onder begeleiding van twee gespreksleiders, een GZ-psycholoog en een gespecialiseerd verpleegkundige wekelijks bij elkaar. Gespecialiseerd verpleegkundige Nanja van den Berg: “Tijdens de bijeenkomst zijn we in gesprek met elkaar over wat de ziekte betekent en wat de gevolgen zijn voor het dagelijks leven. Naast praten is er ook een onderdeel bewegen waarin oefeningen worden gedaan. Op deze manier helpt De Kopgroep mensen met dementie weerbaar te maken en zich aan te passen aan de veranderde omstandigheden.”

De Kopgroep komt bij elkaar op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De bijeenkomsten worden gehouden in De Triangel (naast de Plataan) aan de Vledderstraat 3 in Meppel. Mensen met geheugenstoornissen of beginnende dementie die willen deelnemen aan De Kopgroep kunnen contact opnemen met de begeleiders van De Kopgroep via telefoonnummer (0522) 23 4410 of via de website van Zorgcombinatie Noorderboog: www.noorderboog.nl.

Meer nieuws