Nieuwe naam VVT Noorderboog en De Stouwe

15 juni 2016

Zorggroep Noorderboog is vanaf 1 januari 2017 de nieuwe naam van VVT Noorderboog en De Stouwe. Op woensdag 15 juni hebben bestuurders Huub Rommers en Peter Visch alle locaties bezocht, en de vlag met de nieuwe naam en het logo in de top gehesen. De nieuwe zorggroep is actief in de gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en De Wolden.

De grote veranderingen in de zorg vragen van zorgorganisaties om zich slagvaardig op te stellen. Peter Visch: “Met de samenwerking bundelen wij onze deskundigheid en ervaring op het gebied van zorg voor kwetsbare ouderen, revalidatiepatiënten en chronisch zieken. Op deze manier is het mogelijk om de zorg in onze regio op een hoog kwaliteitsniveau te houden.”

Het beste van beide

“VVT Noorderboog en De Stouwe staan goed bekend in de regio. De naam Noorderboog is uniek en past in onze ‘grensoverschrijdende’ ambitie. De huisstijl van De Stouwe oogt vriendelijk en wordt breed omarmd. De nieuwe zorggroep krijgt daarom de naam Noorderboog en de huisstijl van De Stouwe. Zo voegen we het beste van beide organisaties samen.”

Midden in de samenleving

“Het is belangrijk dat mensen als ze ouder worden, midden in de samenleving blijven staan, bijvoorbeeld met huishoudelijke hulp, maaltijdvoorziening, revalidatie of verpleging. Wij zorgen voor een betere aansluiting tussen zorg thuis, verzorgd wonen in een woon-zorgcombinatie en beschermd wonen in een verpleeghuis. Zo aangenaam mogelijk oud worden, in een prettige omgeving, dat is waar wij voor staan ”, aldus bestuurder Huub Rommers.

Medewerkers

Bij Zorggroep Noorderboog werken ruim 1800 medewerkers en ongeveer 1200 vrijwilligers. De samenwerking vergroot de kans om de werkgelegenheid in de regio te behouden. Ook biedt het de medewerkers meer ontplooiingsmogelijkheden.

Foto: Marco Havers Foto: Marco Havers

Meer nieuws