Nijenstede kleurt roze

Nijenstede kleurt roze

28 november 2012

Verzorgingshuis Nijenstede in Steenwijk, onderdeel van Zorgcombinatie Noorderboog, heeft woensdag 28 november de Roze Loper uitgereikt gekregen. De Roze Loper is een certificaat voor zorginstellingen die vooroordelen tegen homoseksuele geaardheid tegengaan. Het locatiehoofd van Nijenstede Marcel van der Meulen kreeg de Roze Loper uit handen van wethouder Van der Terp van de gemeente Steenwijkerland.

De wethouder kwam samen met vertegenwoordigers van de Roze Loper, voorrijden in een roze limousine. Na de overhandiging van een grote roze sleutel aan locatiehoofd Marcel van der Meulen, sprak wethouder Van der Terp zijn waardering uit voor het behalen van het certificaat. ‘Homoseksualiteit is voor de oudere generatie nog steeds een taboe. Ik ben trots dat in Nijenstede mensen zichzelf kunnen blijven.’

Iedereen is welkom

Nijenstede wil graag een verzorgingshuis zijn waar iedereen die afhankelijk is van zorg zich welkom voelt, ongeacht zijn achtergrond, geloofsovertuiging of geaardheid. ‘Wij willen een huis zijn waar bewoners en medewerkers zich vrij voelen om te leven en werken, zoals ze dat thuis ook deden en doen. In de kleine gemeenschap die Nijenstede is, houden we rekening met elkaar en hebben we respect en aandacht voor de manier van leven van iedereen.’, zegt locatiehoofd Marcel van der Meulen.

De Roze Loper is onderdeel van het diversiteitsbeleid van Nijenstede. In samenspraak met cliënten, medewerkers en vertegenwoordigers van de cliëntenraad is het beleid tot stand gekomen. In de zorg- en dienstverlening wordt rekening gehouden met alle verschillen én overeenkomsten van medewerkers en cliënten. Niet alleen ten aanzien van ziektebeelden, maar ook met betrekking tot diversiteit.

Roze Loper

De Roze Loper is een initiatief van het Consortium 50+ Nederland. Dit is een samenwerkingsverband van de vier belangrijkste nationale organisaties op het gebied van ouderen en homoseksualiteit. Consortium 50+ Nederland heeft Nijenstede getoetst of er een homovriendelijk beleid is en of er wordt gewerkt aan een tolerante cultuur, waarbij discriminatie wordt tegengegaan. Hierbij is extra gelet op aandachtspunten als respect en openheid, de privacy van de cliënt, aandacht en training voor medewerkers in de omgang met seksuele diversiteit en gelijke behandeling van partners.

Meer nieuws