Ontmoetingsplek Schiphorst in gebruik genomen

Ontmoetingsplek Schiphorst in gebruik genomen

20 mei 2014

Afgelopen zaterdag, 17 mei, is op het terrein van verpleeghuis De Schiphorst, onderdeel van Zorgcombinatie Noorderboog, de Ontmoetingsplek in gebruik genomen. De Ontmoetingsplek is aangeboden door de Erica Loge van de Odd Fellows in Meppel ter gelegenheid van hun 100-jarig bestaan, en bevindt zich tussen de gebouwen Oosterboer en Lindenhorst.

Liefde, vriendschap en waarheid

De Ontmoetingplek is bedoeld voor de bewoners van de Schiphorst. Het bestaat uit drie ‘terrassen’ met de thema’s Liefde, Vriendschap en Waarheid, gebaseerd op het logo van de Odd Fellows. Dit  zijn drie met elkaar verbonden schakels, die symbool staan voor Vriendschap, Liefde en Waarheid. De Ontmoetingsplek is ontworpen door Bureau B+O Architecten en de aanleg is door leerlingen van Stad en Esch, het Deltion College en AOC terra als stageproject uitgevoerd.

Kunstwerk

Na bijdragen van de heren Gido Onderstal, voorzittend meester van de Erica loge en Rob Hindriks, directeur VV&T van Noorderboog, was de openingshandeling de onthulling van een kunstwerk, ontworpen door Margriet Landkroon en Marja Kors. Samen met twee bewoonsters, de dames Roorda en Bijlo werd het kunstwerk onthuld. Het kunstwerk verbeeldt de mens, van verschillende kanten te bekijken.

Meer nieuws