Open dag nieuwe Schiphorst en Vanboeijen

Open dag nieuwe Schiphorst en Vanboeijen

27 maart 2013

Op zaterdag 6 april is het tussen 10.00 en 14.00 uur mogelijk om een kijkje te nemen in de nieuwe Schiphorst in Meppel en in het nieuwe gebouw van Vanboeijen. Binnenkort verhuizen de bewoners naar hun eenpersoons appartement.

Eén van de nieuwe gebouwen van De Schiphorst is op 6 april opengesteld voor het publiek. Dat geldt ook voor het gebouw van Vanboeijen, dat zich op hetzelfde terrein bevindt. Er zijn diverse informatiestands en de medewerkers van zowel De Schiphorst als Vanboeijen zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

De nieuwbouw van De Schiphorst is ingericht voor kleinschalig wonen. Een groep van acht mensen, die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben, wonen met elkaar in een groepswoning, in een huiselijke en herkenbare omgeving. Dit maakt het voor hen mogelijk om een zo normaal mogelijk leven te leiden. In het nieuwe gebouw van Vanboeijen (De Reesthoeve) komen 24 ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking te wonen. Zij verhuizen van woningen op Het Erf in Meppel naar deze nieuwbouw en ontvangen zorg en begeleiding, en afhankelijk van hun behoefte dagbesteding aan huis of buiten De Reesthoeve. 

Het nieuwe verpleeghuis voor 160 bewoners (ouderen met geheugenproblemen) bestaat uit vier losse gebouwen. Het u-vormige hoofdgebouw, met De Schiphorst, Havixhorst en Dicknigne, en Lankhorst, Oosterboer en Lindenhorst. De vier gebouwen zijn ingedeeld in twintig huizen. Elk huis bestaat uit acht ruime eenpersoonsappartementen met douche en toilet en een gezamenlijke woonkamer. Het u-vormige hoofdgebouw biedt onderdak aan 64 bewoners en de andere gebouwen huisvesten ieder 32 mensen. In het hoofdgebouw is onder andere een restaurant, internetcafé en een winkeltje. Ook is daar ruimte voor een uitgebreid verenigingsleven, bijvoorbeeld spel, muziek, creatief, culinair, tuinieren en bewegen. 

Meer nieuws