Open dag Schiphorst en Vanboeijen groot succes

Open dag Schiphorst en Vanboeijen groot succes

6 april 2013

Zo’n drieduizend mensen bezochten de open dag van De Schiphorst en Vanboeijen op zaterdag 6 april. Het hoofdgebouw van de Schiphorst was deels te bezichtigen. Het algemene deel en twee woonafdelingen waren opengesteld. Medewerkers van De Schiphorst leidden mensen rond en gaven uitleg.

“De belangstelling was overweldigend”, zegt Rob Hindriks, clustermanager wonen, welzijn en zorg bij Zorgcombinatie Noorderboog. “En de reacties zeer positief. Het lijkt alsof heel Meppel hier alvast een plek wil reserveren, zo enthousiast is iedereen. De appartementen zijn licht en ruim, de bewoners en hun familie kunnen het zelf inrichten. Het leuke van een open dag voor de verhuizing van de bewoners is dat ook de appartementen te bezichtigen zijn. Als het bewoond is, kan dat niet meer.”

Uit de grote belangstelling blijkt dat veel mensen zich dat blijkbaar realiseren, en van de gelegenheid gebruik maakten om een kijkje te nemen. Er waren diverse informatiekraampjes, er was koffie, thee en ranja, en er was muziek. Met een lekker zonnetje een perfecte ambiance.

De nieuwbouw van De Schiphorst is ingericht voor kleinschalig wonen. Een groep van acht mensen, die intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben, wonen met elkaar in een groepswoning, in een huiselijke en herkenbare omgeving. Dit maakt het voor hen mogelijk om een zo normaal mogelijk leven te leiden. In het nieuwe gebouw van Vanboeijen (De Reesthoeve) komen 24 ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking te wonen. Zij verhuizen van woningen op Het Erf in Meppel naar deze nieuwbouw en ontvangen zorg en begeleiding, en afhankelijk van hun behoefte dagbesteding aan huis of buiten De Reesthoeve.

Meer nieuws