Open huis Dagverzorging Meeuwenborgh

Open huis Dagverzorging Meeuwenborgh

12 september 2013

De Dagverzorging van Zorgcombinatie Noorderboog in de locatie Meeuwenborgh, Hoogeveenseweg 8-04, in Meppel zet op zaterdag 21 september van 13.00 tot 16.00 uur de deuren open tijdens de landelijke burendag. Iedereen kan dan deze Dagverzorging bezoeken en zo een indruk krijgen van de mogelijkheden die deze Dagverzorging biedt. Bezoekers kunnen dan ook een kijkje nemen in het seniorencomplex De Meeuwenborgh waar de Dagverzorging gevestigd is.

Elke doordeweekse dag ontvangen twee teamleden van de Dagverzorging in de Meeuwenborgh acht à negen cliënten. Zij bieden zorg, ontspanning en ondersteuning bij het in stand houden van vaardigheden zoals bijvoorbeeld afwassen, tafel dekken en planten verzorgen. De cliënten wonen zelfstandig, al dan niet met zorg door partner, mantelzorgers en/of thuiszorg. Doordat ze de dagverzorging bezoeken, kunnen cliënten vaak langer zelfstandig blijven wonen en worden partners en mantelzorgers ontlast.

Kleinschalig en knus

Cobi Tilma van Dagverzorging Meeuwenborgh: “Mensen die gebruik maken van onze Dagverzorging zijn heel tevreden over de zorg die wij hen bieden. De Meeuwenborgh is een seniorencomplex. Dagbesteding in de Meeuwenborgh is laagdrempeliger dan in een verzorgings- of verpleeghuis. Het grote voordeel is dat we kleinschalig in een appartement de sfeer van een woonkamer kunnen creëren die knus, warm en veilig is.”

Kom een kijkje nemen

Iedereen is van harte welkom om op 21 september een kijkje te komen nemen. Alle teamleden zijn aanwezig om te laten zien wat er allemaal mogelijk is bij Dagverzorging Meeuwenborgh.

Meer nieuws