Schiphorstkoor viert driejarig bestaan

Schiphorstkoor viert driejarig bestaan

9 april 2015

Het Schiphorstkoor, een koor van bewoners, familie en vrijwilligers van verpleeghuis De Schiphorst, bestaat drie jaar. In 2012 was de start met 14 leden, drie jaar later is het koor uitgegroeid tot 42 leden. Ter gelegenheid van dit jubileum is er op 23 april een feestelijk optreden in De Schiphorst.

Iedere donderdagavond wordt er onder begeleiding van een pianiste en een begeleider van de afdeling Dagbesteding fanatiek gezongen. Op het repertoire staan oude liedjes zoals ‘Heb je van de zilvervloot gehoord?’ en wat meer recentere liedjes zoals ‘Brandend Zand’ en ‘Aan de Costa del Sol’. Het koor is van alle markten thuis en er wordt met veel enthousiasme gezongen.

Een paar keer per jaar geeft het Schiphorstkoor een optreden. Vorig jaar was dat voor het eerst buiten De Schiphorst, bij de buren in verpleeghuis Reggersoord. Voor dit jaar staat een aantal optredens gepland, het eerstvolgende dus op 23 april ter gelegenheid van het driejarig bestaan, met wat lekkers bij de koffie. Andere optredens zijn op 24 september in Reggersoord en op 17 december in De Schiphorst (kerstliedjes). Alle optredens zijn van 19.15 tot 20.30 uur en de toegang is gratis.

Meer nieuws