Wandkleden in verzorgingshuis Nijenstede

Wandkleden in verzorgingshuis Nijenstede

13 november 2013

Van 19 november tot 10 februari 2014 exposeert verzorgingshuis Nijenstede in Steenwijk wandkleden van Mieke Peters uit Onna. De expositie in de hal van Nijenstede is toegankelijk voor bewoners en bezoekers van Nijenstede en overige belangstellenden. 

Mieke Peters is een veelzijdige vrouw met een enorme creativiteit. Zij verbeeldt in haar wandkleden beelden uit haar diepste innerlijk, verhalen die anderen inspireren. Acht jaar geleden maakte ze haar eerste doek na een lange periode van verstilling. Haar collectie bestaat inmiddels uit zo’n twintig wandkleden. Mieke Peters: “Ik heb prachtige geborduurde kralenmotieven van indianen gezien en die hebben me geïnspireerd om ook met kralen en stoffen aan de slag te gaan. De wandkleden hebben titels als adem, overgave, balans en moederaarde. Ik maak de kleden op meditatieve momenten en dat geeft mij innerlijke rust. Ik hoop dat de kijkers die innerlijke rust in de wandkleden herkennen en ook zelf mogen ervaren.”

Verzorgingshuis Nijenstede

Nijenstede is onderdeel van Zorgcombinatie Noorderboog en bevindt zich aan de Bogermanstraat 1, in Steenwijk. Het verzorgingshuis heeft 94 verzorgingshuisplaatsen en 44 inleunwoningen.

Meer nieuws