Hartman, Freddie

Functie
Bewegingsagoog

Aandachtsgebieden

  • Verzorgen van Bewegingsagogie binnen WLZ afdelingen voor Psychogeriatrie en Somatiek.

Freddie werkt sinds februari 2019 bij Zorggroep Noorderboog.

Na twee jaar Pedagogische Academie en het halen van zijn lesgeefbevoegdheid bij de KNGU, begon het werkzame leven van Freddie in de jaren tachtig met het verzorgen van gymnastieklessen, turn-, conditie- en volleybaltraining aan groepen van alle leeftijden. Van daaruit kwam kwam Freddie terecht in een tijdelijke bijbaan als bewegingstherapeut in een verpleeghuis voor ouderen met dementie. Die tijdelijke bijbaan werd hoofdbaan en de oorspronkelijk afgesproken drie tot vier maanden, werden tien jaar. Om cliënten beter van dienst te kunnen zijn en om zichzelf verder te ontwikkelen, heeft hij halverwege de jaren negentig gekozen voor een opleiding die bewegen én hulpverlenen combineert: psychomotorische therapie. Die opleiding werd gegeven als vervolgopleiding vanuit het CIOS (Centraal Instituut Opleiding Sportleiders) in Heerenveen en richtte zich op ervaren bewegingsagogen die startbekwaamheid wilden verwerven als psychomotorisch therapeut. In december 1997 heeft hij deze opleiding afgerond.

Vanaf 1998 tot en met 2018 werkte Freddie als psychomotorisch therapeut in de ouderenzorg binnen Wlz en GRZ afdelingen voor Psychogeriatrie, Somatiek, Parkinson en Huntington.

Om ervaring op te doen in een werkveld buiten de ouderenzorg, heeft hij enige tijd gewerkt in een bijbaan als sportdocent in de verslavingszorg.