200 jaar Maatschappij van Weldadigheid in De Menning

200 jaar Maatschappij van Weldadigheid in De Menning

donderdag 19 april 2018

Woensdag 18 april was de start van het 200 jarig jubileum van de Maatschappij van Weldadigheid in De Menning. Directeur Minne Wiersma deed de opening, met een terugblik en een vooruitblik, onder andere op de wereld erfgoed erkenning. Daarna was er voor de bewoners en de gasten gebak met het logo van het jubileum, gevolgd door zang van de Dwingeler Piraten ladies.

Ongeveer 50 jaar geleden is De Menning ontstaan uit de Maatschappij van Weldadigheid, die in vroeger jaren ook eigenaar was van de Menning. Een goede reden om de feestelijkheden hier te beginnen. Een andere reden is, dat de Maatschappij graag de inwoners van de Menning wil laten delen in het jubileum. Velen van hen zijn daar ooit bij betrokken geweest.

Voor de meeste bewoners van de Menning is het niet mogelijk om vrijdag naar de feesttent te gaan. Daarom is besloten dat er een feestje naar de Menning kwam. Ook voor andere 75+ inwoners van de koloniën (Wilhelminaoord, Willemsoord en Frederiksoord) was het mogelijk om aan te sluiten in de Menning. Zo’n 30 mensen hebben dat gedaan.

Laatste nieuws