‘Alzheimer in beeld’ in Reestoord

dinsdag 19 november 2019

Dementheek Meppel organiseert op donderdagavond 28 november van 19.30 tot 21.00 uur een contactavond in Reestoord voor mantelzorgers en professionals die te maken hebben met mensen met dementie. Ook geïnteresseerden zijn welkom. Tijdens deze avond wordt de documentaire ‘Hait, portret van een hemd’ vertoond en is kunstschilder Hendrik Elings aanwezig om zijn werk toe te lichten. 

Van 2011 tot 2016, vormt vaders witte hemd de rode draad in het werk van kunstschilder Hendrik Elings. Vader Rint Elings, die aan Alzheimer lijdt, poseert in de jaren daarvoor vaak voor zijn zoon. Hij draagt daarbij steevast een wit hemd. In de loop van de jaren blijft het hemd hetzelfde, maar vader Elings verandert van een stoere sterke man naar ziek, broos, mager en afwezig. Hij heeft Alzheimer en komt in 2009 te overlijden aan de gevolgen daarvan.
Vijf jaar lang volgden filmmakers Petra van der Molen en Rob Pieters de kunstschilder Hendrik Elings van het Bildt. Dat resulteerde in de documentaire ‘Hait, portret van een hemd’.

Na afloop van de documentaire kunnen bezoekers hun ervaringen delen. Namens Dementheek Meppel is zorgprofessional Coby Vos aanwezig om vragen over dementie te beantwoorden. De toegang is gratis. Wilt u verzekerd van een plaatsje zijn, geeft u zich dan op bij de receptie van Reestoord (0522) 49 86 00.

Laatste nieuws