Appartementencomplex in Rouveen krijgt naam De Sering

vrijdag 08 september 2017

Wethouder Jaspers Faijer van de gemeente Staphorst onthulde samen met de winnaar de heer Kruidhof de naam van het appartementencomplex van Zorggroep Noorderboog aan de Seringenhof in Rouveen.

Uit de vele inzendingen die Noorderboog kreeg op haar prijsvraag ‘Verzin een naam voor het appartementencomplex in Rouveen’ koos de jury de naam ‘De Sering’. De jury bestond uit de families Buitenhuis en Witte. Zij waren de eerste bewoners van het complex.

Zo lang mogelijk zelfstandig

Erwin Duits, bestuurder van Zorggroep Noorderboog, sprak tijdens de opening vol trots over het complex. “Deze voorziening stelt inwoners van Rouveen en omgeving in staat zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen leefomgeving te blijven wonen. In De Sering worden wonen, welzijn en zorg gezamenlijk en in samenhang opgepakt. Het appartementencomplex beschikt over 24 appartementen. CarePool, de thuiszorgorganisatie van Noorderboog, levert indien nodig de zorg en zorgt voor de inzet van een wijkverpleegkundige”, aldus Duits.

Ontmoetingsplek

Duits dankte de samenwerkingspartners, te weten de Dorpsraad Rouveen, Bouwbedrijf Salverda, Woningstichting Vechthorst en de gemeente Staphorst. In het bijzonder stond hij stil bij de samenwerking met Stichting Welzijn Staphorst, die in het appartementencomplex een ontmoetingsplek voor ouderen realiseerde. Ouderen voor wie eenzaamheid dreigt of die het gewoon gezellig vinden om even lekker te buurten in de nieuwe woonwijk in het hart van Rouveen, kunnen hier terecht voor een kop koffie of een activiteit. Om de samenwerking te bekrachtigen overhandigde hij Margje Ponsteen van Welzijn Staphorst een bordje met daarop de naam ‘De Buurtstee’.

Na de officiële opening maakten velen van de gelegenheid gebruik om het complex en de nog beschikbare appartementen te bekijken.  

Laatste nieuws