Chef-kok Pierre Wind inspireert zorgmedewerkers Noorderboog met kookworkshops

woensdag 22 november 2017

Regiocampuspartners Zorggroep Noorderboog en Stad & Esch slaan de handen ineen op het gebied van voeding. Op 21 november volgden zorgmedewerkers van Zorggroep Noorderboog verschillende kookworkshops onder de bezielende leiding van chef-kok Pierre Wind. Deze vonden in samenwerking met Stad & Esch plaats in het praktijkonderwijsgebouw van de scholengemeenschap. De workshops werden georganiseerd om de deskundigheid van de medewerkers te vergoten.

De vakgroepen Logopedie en Diëtiek van het Expertise Centrum Noorderboog kwamen met dit initiatief, om de deskundigheid van zorgmedewerkers te versterken op het gebied van voeding. Zo kunnen zij gevarieerde, voedzame en smakelijke maaltijden en tussendoortjes aanbieden aan de bewoners van Zorggroep Noorderboog.

Gezond en lekker koken voor ouderen

Met een unieke formule om gezond en lekker te koken voor ouderen gaf Pierre Wind met veel enthousiasme een kookdemonstratie. Het publiek kreeg verschillende tips en trucks om smaakbeleving te stimuleren. Ook aan de presentatie van de gerechten werd veel aandacht besteed. Vervolgens mochten de deelnemers zelf aan de slag in de keuken. Leerlingen van Stad & Esch ondersteunden de zorgmedewerkers hierbij. Na de bereiding werden de gerechten door een vakkundige jury beoordeeld. Deze jury bestond uit een cliënt, de voorzitter van de raad van bestuur, een kookleerkracht en chef-kok Pierre Wind. Ingeborg van Velden van Zorggroep Noorderboog zegt: ‘Met positieve feedback werd de workshop afgesloten. Er werden prachtig opgemaakte gerechten gepresenteerd. We hebben waardevolle tips en trucks gekregen om aan de slag te gaan voor onze cliënten van.’

Enthousiasme voor de ouderenzorg

In samenwerking met scholengemeenschap Stad & Esch werden de workshops aangeboden in het praktijkonderwijsgebouw. In ruil voor het gebruik van de keukens van de school werden leerlingen van het beroepsonderwijs actief betrokken tijdens de workshop. In december 2017 worden er gastcolleges gegeven aan Stad & Esch door de logopedist en diëtisten. Op deze manier wil de Zorggroep enthousiasme voor de ouderenzorg creëren.

Regiocampus

De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en innoveren. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen​ uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen dragen wij bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Gemeente Meppel, Gemeente Steenwijkerland, Stad & Esch, ZorgZaak en Rabobank.

Laatste nieuws