Dagbegeleiding De Berghorst over naar Noorderboog

Dagbegeleiding De Berghorst over naar Noorderboog

maandag 18 juni 2018

De dagbegeleiding binnen De Berghorst, een verpleeghuis in Staphorst, is door Zorgspectrum Het Zand overgedragen aan Zorggroep Noorderboog.

Dagbegeleiding geeft mensen een zinvolle daginvulling en waar nodig en gewenst ondersteuning daarbij. Zo’n 25 cliënten maken daar van maandag tot en met vrijdag in De Berghorst gebruik van. Voor deze cliënten verandert er niets in de dagelijkse gang van zaken. Het enige dat anders wordt, is dat dat de verantwoordelijkheid voor de dagbegeleiding overgaat naar Zorggroep Noorderboog. Omdat de financiering gebeurt vanuit de Wmo, is er goed contact met de gemeente Staphorst. De gemeente staat achter de overdracht, en ondersteunt waar nodig.

Goede aanvulling

Zorggroep Noorderboog ziet de Berghorst als een goede aanvulling op de bestaande zorg. Bestuurder Huub Rommers: “Wij bieden op verschillende plekken dagbegeleiding, en hebben daar veel ervaring mee. Het is mooi dat we dit nu ook in Staphorst aan kunnen bieden.”

Cliënten kunnen blijven

Raad van Bestuur van Zorgspectrum Het Zand, Tamara Ritsema, geeft aan dat zij het heel belangrijk vindt dat de cliënten van de dagbegeleiding op de locatie De Berghorst kunnen blijven. Ritsema: “We zijn zeer tevreden met het resultaat en met de samenwerking met Noorderboog en de gemeente Staphorst om dit mogelijk te maken.”

Laatste nieuws