Gea geeft extra aandacht aan bewoners van 't Vonder

maandag 08 juli 2019

“Als vrijwilliger kreeg ik de vacature voor assistent wonen en welzijn doorgestuurd. Ik heb meteen gesolliciteerd”, vertelt Gea Slomp. Zij werkt sinds 1 mei acht uur per week in ’t Vonder als assistent wonen en welzijn. “Als medewerker kan ik me nog meer verdiepen in de bewoners dan als vrijwilliger. Dat persoonlijke contact vind ik mooi.” 

De functie assistent wonen en welzijn is nieuw binnen Noorderboog. Dagelijks van 14.30 tot 21.00 uur is er een assistent wonen en welzijn in ’t Vonder aan het werk. “Elke dag krijg ik een schema, waarop staat wat ik moet doen. Ik word met name ingezet om extra tijd te besteden aan de bewoners. Ik maak een praatje met hen, wandel met hen of doe een spelletje. Ook heb ik een aantal vaste taken, zoals koffie en thee bij de bewoners op de kamer serveren, brood smeren voor bewoners en afwasjes doen. Ik ontlast de zorgmedewerkers en heb nauw contact met hen.”

“Het is dankbaar werk. Bewoners genieten van de extra aandacht en ik geniet van het contact met de bewoner. De verzorgenden hebben soms geen tijd om wat langer bij een bewoner te gaan zitten. Als een vrouw verdrietig is omdat haar man is overleden, dan heb ik tijd om bij haar te gaan zitten. Ik luister dan en we praten met elkaar. Als zij daardoor rustig wordt, geeft mij dit voldoening. Vorige week wandelde ik met een bewoner door Ruinerwold. We brachten  een bezoekje aan het kleine knusse kruidenierswinkeltje Opoe’s erfenis en ze bewonderde de bloemen die we onderweg tegenkwamen. “O, wat mooi. O, wat mooi,” zei ze steeds. Als ik zie dat een bewoner door mijn aandacht gelukkig wordt, dan is mijn doel bereikt en dan geniet ik. Dat ik deze baan heb gekregen, beschouw ik als een cadeautje.”

 

 

Laatste nieuws