Koppelbed voor Zorggroep Noorderboog

Koppelbed voor Zorggroep Noorderboog

woensdag 08 mei 2019

In de regio Meppel en Steenwijkerland  worden vijf koppelbedden aangeboden vanuit de vier Roparun teams uit Drenthe. Eén van deze bedden is voor Zorggroep Noorderboog.

Een koppelbed is een logeerbed dat een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai tot een volwaardig tweepersoonsbed maakt. Op deze manier is het mogelijk om ook wanneer een naaste in een zorgomgeving moet verblijven, nog fysiek dichtbij diegene te zijn. Net als thuis een hand kunnen vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar muziek luisteren. In de regio Drenthe-Steenwijkerland zijn maar liefst 29 aangevraagde koppelbedden toegezegd. Landelijk worden dit jaar meer 500 koppelbedden ter beschikking gesteld door de Roparun.

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen. De vier deelnemende teams uit Drenthe willen dit jaar tijdens de 28e Roparun, met hun deelname aandacht vragen voor een specifiek doel van Roparun, namelijk koppelbedden voor verschillende zorginstellingen in Drenthe en Steenwijkerland. 

Stchting Roparun

Stichting Roparun beheert de gelden die worden ingezameld door de deelname van meer dan driehonderd teams aan de Roparun. Het geld gaat naar verschillende grote en kleine doelen gericht op ondersteunende zorg aan mensen met kanker en hun naasten.  De directeur van de Roparun Wiljan Vloet omschrijft het als volgt: “Een koppelbed is een project dat aansluit bij het motto van Roparun, namelijk ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Het is mooi om te zien dat onze deelnemers, zoals de Drenthe Runners, zich willen inzetten om ook koppelbedden in hun regio te realiseren.”

Laatste nieuws