Noorderboog werft medewerkers op de banen- en informatiemarkt

donderdag 28 februari 2019

Zorggroep Noorderboog organiseert op 9 maart een banen- en informatiemarkt. De markt is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in een baan of werken en leren bij Noorderboog.

Belangstellenden zijn zaterdag 9 maart van 10.00 tot 12.00 uur welkom in verpleeghuis Zonnekamp aan de Oyershoeve 1 in Steenwijk of van 13.30 tot 15.30 uur in verpleeghuis De Schiphorst aan de Reggersweg 11 in Meppel.

Een baan in een dag

Het motto van de banenmarkt is ‘Ontdek of Noorderboog bij je past en ga voor een baan in een dag’. Noorderboog heeft veel mogelijkheden voor mensen die in de zorg aan de slag willen. Op de banenmarkt presenteert Noorderboog de openstaande vacatures. Belangstellenden kunnen direct een oriënterend gesprek voeren met een medewerker van de desbetreffende locatie. Als er wederzijds een klik is, wordt er een meeloopdag ingepland tijdens de Week van de Zorg en Welzijn, in de week van 11 tot en met 15 maart. Verloopt de meeloopdag van beide kanten naar tevredenheid, dan biedt Noorderboog de kandidaat aan het eind van de meeloopdag een contract aan. Dus geen spannend sollicitatiegesprek, maar gewoon een dag meelopen en daarna horen of je de baan hebt.

Informatiemarkt

Naast de banenmarkt is er een informatiemarkt. Medewerkers van diverse afdelingen zijn aanwezig om te vertellen wat de mogelijkheden zijn voor scholieren, zij-instromers, herintreders, flexwerkers, vrijwilligers en vakantiewerkers. Medewerkers van de afdeling Opleidingen vertellen onder andere over de praktijkopleiding die Noorderboog samen met Deltion College en het Drenthe College in september start. Dit is een BOL-opleiding, waarbij leerlingen in hun eigen tempo toewerken naar twee diploma’s, verzorgende IG en medewerker maatschappelijke zorg. De opleiding vindt plaats in het leerhome in De Schiphorst en op de locaties van Noorderboog. De leerlingen gaan niet naar school, de docenten komen naar de werkplek van de leerlingen. De praktijk bepaalt de leervraag, niet het aanbod uit een boekje. 

 

Meer informatie over de banen- en informatiemarkt is te vinden op www.noorderboog.nl/banenmarkt.  

Laatste nieuws