Opening beweeg- en ontmoetingstuin Reestoord

zaterdag 02 september 2017

Op 7 september om 14.30 uur opent wethouder Koos de Vos de beweegtuin achter woonzorgcentrum Reestoord aan de Zuiderlaan 134 in Meppel. Olga Commandeur, vooral bekend door haar dagelijkse presentatie van het tv-programma ‘Nederland in Beweging’ geeft uitleg over de beweegtuin en doet oefeningen.

In de tuin staan een aantal “fitness” toestellen waar de bewoners van Reestoord en de omwonenden uit de buurt gebruik van kunnen maken. In de wijk Koedijkslanden in Meppel is op dit moment nog geen passend beweegaanbod voor ouderen. Bij de inrichting van de beweeg- en ontmoetingstuin is rekening gehouden met de wensen van de bewoners van Reestoord. Naast toestellen zijn er ook een moestuin en bankjes en tafels. Terra College Groen & Vee is verantwoordelijk voor de aanleg van de tuin. Bouwcentrum Concordia leverde het materiaal en sponsorde samen met de Sociaal Culturele Commissie van Noorderboog de beweeg- en ontmoetingstuin.

Tentoonstellingsvereniging “De Zuidwesthoek” sponsorde de tuintafels, die Bouwbedrijf Eikenaar maakte. Hieraan kunnen ouderen staand en in een rolstoel tuinieren. De Welkoop sponsorde het kippenhok. Daarnaast wordt de beweegtuin betaald met de gelden die Zorggroep Noorderboog van Achmea in het kader van het programma Waardigheid en trots ontvangt. Vanuit dit programma worden projecten betaald die bijdragen aan een zinvolle dagbesteding voor ouderen.

John Duivesteijn, welzijnsmedewerker van Reestoord is blij met dit initiatief. “Ik hoop dat door de beweegtuin nog meer sociale interactie tussen de bewoners van Reestoord en de omwonenden ontstaat”.

Laatste nieuws